MOSKVA SPREMA ODMAZDU? MIP Rusije - "Zločin u Brjanskoj oblasti neće proći nekažnjeno, ubistva su počinjena NATO oružjem"

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 13:25

TERORISTIČKI akt u Brjanskoj oblasti neće proći nekažnjeno, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Foto: Piksabej

- Juče, 2. marta, u dva pogranična sela u Brjanskoj oblasti Rusije ukrajinski diverzanti počinili su nečuveni teroristički napad, koji mi odlučno osuđujemo. Teroristi su prodrli na rusku teritoriju, ubili dva civila i teško ranili 11-godišnjeg dečaka - navodi se u saopštenju MIP-a.

Takođe se ističe da su „ukrajinski zvaničnici više puta priznavali da sve njihove akcije izvršavaju uz saglasnosti i podršku Sjedinjenih Američkih Država i drugih članica NATO“.

- Ubistva u Brjanskoj oblasti bila su počinjena natovskim oružjem. Zbog toga se pojavljuje logično pitanje o kvalifikaciji ovih država kao saučesnika u ovakvim zločinima i sponzora terorizma. Izvukli smo odgovarajuće zaključke iz ovoga što se dogodilo. U toku je istraga koju sprovode ruski istražni organi. Ovaj zločin neće proći nekažnjeno - naglašava se u saopštenju Ministarstva.

Predsednik Rusije Vladimir Putin okarakterisao je ono što se dogodilo u Brjanskoj oblasti Rusije, kada su napad izvršili ukrajinski diverzanti, kao teroristički akt.

Gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je juče da se grupa ukrajinskih diverzanata probila u selo Ljubečane koje se nalazi na teritoriji Klimovskog rejona Brjanske oblasti Rusije, neposredno na granici sa Ukrajinom.

Po njegovim rečima, ukrajinske snage su pucale na automobil, usled čega je jedna osoba poginula, a druga (desetogodišnje dete) ranjena. Prema poslednjim informacijama, u napadu su poginule dve osobe – vozač automobila na koji je pucano i još jedan muškarac (1966. godište).

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pogledajte više