DO SADA NAJOŠTRIJA IZJAVA MEDVEDEVA: Obratio se zapadnim liderima - "To su samo kopilad i ološi koji napadaju civile"

Novosti online

02. 03. 2023. u 21:20

DOGAĐAJI u Brjanskoj oblasti pokazali su koga zaista podržavaju SAD, NATO i EU, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Google maps/ilustracija

- "Teroristička rulja" koja napada civile – ove zemlje su sada učesnici terorističkih akata ukrajinskog režima, a njihovi lideri su direktni saučesnici terorista - rekao je Medvedev o zapadnim državama.

- Današnji događaji su pokazali ko je zaista podržan od strane SAD, NATO i EU. To nije "slobodoljubivi narod Ukrajine" koji ne želi da se vrati u pod okrilje "Moskalja". To su samo nacistička kopilad, teroristi, ološ koji napada civile mašući smrdljivom žuto-plavom krpom - napisao je on na svom telegram kanalu.

On je poručio Rišiju Sunaku, Emanuelu Makronu, Olafu Šolcu i Džou Bajdenu da su to njihovi pitomci.

- I naš odnos prema vama je sada isti kao prema njima. Sada su vaše zemlje učesnici terorističkih akcija ukrajinskog režima, a vi ste direktni saučesnici terorista - rekao je Medvedev.

Guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz rekao je u četvrtak ujutro da se diverzantska grupa infiltrirala u Klimovski okrug iz Ukrajine.

U napadu su dve osobe poginule, a desetogodišnje dete je povređeno.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je napad ukrajinskih diverzanata terorističkim aktom.

Sada je situacija u Brjanskoj oblasti, kako izveštava FSB, pod kontrolom: ukrajinski nacionalisti su potisnuti na teritoriju Ukrajine, gde su potom podvrgnuti masivnom artiljerijskom udaru.

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pogledajte više