ŽESTOKO PREIGRAVANJE SAD: Amerika uvodeći sankcije priznala da je nuklearna elektrana ruska

Novosti online 25. 02. 2023. u 09:20

AMERIKA je uvodeći sankcije protiv zaporoške nuklearne elektrane priznala da je ona sada ruska, izjavio je član saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Foto: Printskrin/Twitter/ Russian Arms Control Delegation in Vienna

 - Uvodeći sankcije protiv nuklearke Zaporožje Amerikanci su zapravo učinili više stvari. Pre svega, Zapad je shvatio da ukrajinske snage neće moći da zauzmu nuklearnu elektranu Zaporožje. A drugo, oni su tim sankcijama zapravo priznali da je ona sada Ruska. Zapad je shvatio i pomitio se sa tim. Da to nije tako, ne bi ni uvodili sankcije - istakao je Rogov.

Govoreći o stanju nuklearne elektrane, Rogov je rekao da trenutno nije vreme da se pokrenu reaktori sve dok položaji ukrajinskih snaga ne budu pomereni van domašaja njihove artiljerije.

 - Od ukrajinskog režima možemo da očekujemo bilo šta, pa čak i nuklearni terorizam. Štaviše, to je njihova omiljena stvar - dodao je on.

Osvrnuo se i na zajedničku izjavu zemalja G7 u kojoj se navodi da „nikada neće priznati ulazak Luganske i Donjecke Narodne Republike u sastav Ruske Federacije“ rekavši da njihovo mišljenje malo kome znači u Rusiji.

 - Njihovo mišljenje nas ne zanima, neka ostave oni to za sebe. Tim pre što, ekonomski gledano, u G7 treba da su i Kina i Indija i Rusija i Indonezija - zaključio je Rogov.

Nove sankcije protiv nuklearke Zaporožje i njenog rukovodstva

Američki Stejt department saopštio je da je Vašington doneo odluku o uvođenju sankcija protiv nuklearne elektrane Zaporožje i njenog rukovodstva.

Reč je o celokupnom akcionarnom društvu „Eksploataciona organizacija zaporoške nuklearne elektrane“, kao i u sankcijama protiv direktora organizacije Olega Romanjenka.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pogledajte više