"NAPAD NA KRIM UNAPRED OSUĐEN NA PROPAST" Ruski vojni eksperti: Poluostrvo maksimalno zaštićeno čuvaju ga marinci, PVO sistemi, brodovi

Novosti online 17. 02. 2023. u 23:24

IZJAVA zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da će Amerika podržati ukrajinske napade na Krim potvrda je da Vašington podstiče Ukrajinu na novu eskalaciju, pišu mediji.

Foto: Google maps/Jutjub/Baige News

Međutim, eventualni napad na Krim je, ističu ruski vojni eksperti, unapred osuđen na propast jer je poluostrvo maksimalno zaštićeno: čuvaju ga marinci, PVO sistemi, brodovi…
Prema rečima portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, izjava Nulandove o tome da su vojni objekti na Krimu za Ukrajinu legitimni ciljevi i da Amerika to podržava još jednom potvrđuje umešanost SAD u sukob u Ukrajini.
 - Dozvolila je sebi čitav niz zapanjujućih i apsurdnih izjava. Još jednom moramo da konstatujemo umešanost SAD u sukob u Ukrajini – isporučuju joj oružje u ogromnim količinama, pružaju obaveštajne podatke, učestvuju u planiranju vojnih operacija - izjavila je Zaharova, dodajući da su “američki ratni huškači otišli korak dalje”.
(Sputnjik)
 
BONUS VIDEO:
VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje
 
Pogledajte više