AMERIČKI MEDIJI: Priznanje Nemačke da će poslati manje tenkova označilo je neuspeh Zapada u podršci Oružanim snagama Ukrajine

P. Z. S. / ria.ru

15. 02. 2023. u 23:48

PRIZNANjE Nemačke da će Ukrajina dobiti manje tenkova nego što je obećano ukazuje na neuspeh u podršci ukrajinskim oružanim snagama, napisao je kolumnista Blumberga Arne Delfs.

Foto Tanjug/AP


-Priznanje ministra (nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa. – Red.) označilo je neuspeh u pokušaju zapadnih saveznika da pomognu ukrajinskoj vojsci da se izbori sa očekivanim intenziviranjem neprijateljstava u narednim nedeljama, rekao je novinar.

U članku se takođe kaže da je, prema Pistorijusu, Poljska pripremila oko 30 tenkova Leopard 2 A4 za otpremu u Ukrajinu, ali mnogi od njih su „u lošem stanju i treba ih popraviti pre nego što budu upotrebljeni“.

Ranije je šef Bundesvera Boris Pistorijus najavio da će Ukrajina umesto dva moći da primi samo polovinu bataljona tenkova Leopard 2 A6.

Berlin je najavio planove za stvaranje „tenkovske alijanse“ koja bi mogla da pošalje dva bataljona tenkova Leopard 2 u Oružane snage Ukrajine, što je oko 90 borbenih vozila u nemačkoj vojnoj interpretaciji i 60 u ukrajinskoj.

Kasnije je vlada saopštila da „bataljon“ treba shvatiti upravo iz ugla zemlje u koju se tenkovi isporučuju.

BONUS VIDEO - TENKOVSKI MANEVRI U LENjINGRADSKOM REGIONU:Posade u ruskim tenkovima T-90M vežbaju gađanje u pokretu

Pogledajte više