AMERIČKI PUKOVNIK NAJAVIO SLOM KIJEVA: Ukrajini neće pomoći ni plaćenici ni naoružanje

P. Z. S. / ria.ru

13. 02. 2023. u 18:02

RUSKA vojska će uništiti strane plaćenike koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne operacije. Ovo je izjavio bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

Foto Tanjug/AP


Intervju sa pukovnikom objavljen je na blogu na Jutjubu.

-Uskoro ćemo videti čistku. Nikakvo oružje koje smo tamo dostavili neće promeniti tok događaja. <...> Trideset hiljada stranaca u redovima ukrajinske vojske neće praviti nikakvu razliku. Svi oni će uskoro biti uništena u predstojećim događajima, saopštila je pukovnik.

Nekoliko dana ranije pukovnik je najavio slom odbrane Oružanih snaga Ukrajine na južnom pravcu specijalne operacije. Zahvaljujući savremenoj taktici ruske armije, koristeći moćno izviđanje i navođenje, uspeva da se probije kroz front i krene napred, naglasio je pukovnik.

Učešće velikog broja plaćenika na strani Kijeva u bitkama za Artemovsk izvestili su komandant specijalnih snaga „Ahmat“ i zamenik komandanta drugog armijskog korpusa Narodne milicije LNR Apti Alaudinov.

Prema njegovim rečima, u gradu se nalaze ranjeni „visoki oficiri” kontigenta “vojnika sreće” iz zemalja NATO-a, za čiju evakuaciju ukrajinske trupe pokušavaju da upadnu u selo.

BONUS VIDEO - TENKOVSKI MANEVRI U LENjINGRADSKOM REGIONU:Posade u ruskim tenkovima T-90M vežbaju gađanje u pokretu

Pogledajte više