NIJE GA PREPOZNAO? Doktor pred sudom izjavio da nije znao da leči šefa "Koza nostre"

Tanjug 09. 02. 2023. u 16:05

DOKTOR Alfonso Tumbarelo, koji je lečio nedavno uhapšenog mafijaškog bosa Mesinu Denara, izjavio je pred istražnim sudijom da nije znao da je lečio njega.

Foto: Profimedia

Zajedno sa doktorom, pred istražnim sudijom se pojavio i Denarov rođak Andrea Bonafede, koji mu je pozajmio identitet, prenosi Ansa.

Doktor i rođak uhapšeni su pod optužbom za mafijaško udruživanje i falsifikovanje i pomaganje. Tumbarelo, koji je dve godine lečio mafijaškog bosa od raka i za to vreme mu prepisao 137 recepata i analiza, tvrdio je da nikada nije sumnjao da je pravi pacijent neko drugi.

Naveo je i da je njegov klijent izrazio želju da se bolest ne sazna.

Andrea Bonafede je, sa druge strane, tvrdio da je samo udovoljio zahtevima svog rođaka koji je rekao da je teško bolestan i da je posredovao između njega i doktora da bi pribavio i dostavio zdravstvenu dokumentaciju neophodnu za terapiju.

Najtraženiji mafijaški bos u Italiji Mateo Mesina Denaro uhapšen je na Siciliji sredinom januara nakon 30 godina bekstva.

On je prema navodima, šef ozloglašene mafije Kosa Nostre, a kako su tada preneli italijanski mediji pre hapšenja je lečen na jednoj klinici. U njegovom hapšenju učestvovalo je više od karabinjera koji su ga odveli na tajnu lokaciju.

BONUS VIDEO: NOVI MALI HEROJ: Desetogodišnji dečak izvučen ispod ruševina u Hataju posle 65 sati drame

Pogledajte više