ŠANSE DA POBEDE RUSIJU SU JEDNAKE NULI: Matvijenko - Ovo što se dešava je Bajdenov rekvijem za Ukrajinu

Novosti online 08. 02. 2023. u 20:19

JEDINI način na koji Kijev može da spreči katastrofu je da počne da traži formulu mira koja će uzeti u obzir legitimne interese Rusije, jer su šanse Ukrajine da pobedi Rusiju na bojnom polju jednake nuli, izjavila je predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

Foto: Kremlin

Prema njenim rečima, obećanje američkog predsednika Džozefa Bajdena da će održavati vojnu konfrontaciju onoliko dugo koliko je potrebno, „ako se razmisli“, predstavlja rekvijem za Ukrajinu.

- Pošto su šanse da se Rusija pobedi na bojnom polju ravne nuli, izjava američkog lidera osuđuje Ukrajinu i njen narod na klanicu. U stvari, ovo se upravo sada dešava. Gubici Oružanih snaga Ukrajine su ogromni, privreda se uništava, ljudi beže - istakla je Matvijenkova.

Ukrajina sve bliže gubljenju državnosti

Ona je naglasila da je Ukrajina sve bliže granici iza koje „rizikuje da potpuno i nepovratno izgubi državnost“.

- U ime čega? Zarad interesa SAD i njihovih saveznika? Težnji Zapada da sačuva hegemoniju u svetu? - izrazila je zbunjenost Matvijenkova.

Ranije je Bajden u godišnjem govoru pred Kongresom SAD izjavio da je Amerika jedinstvena u podršci Ukrajini i da je spremna da je nastavi koliko bude potrebno.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NI ONA NIJE IZDRŽALA: Zemljotres u Gazijantepu srušio tvrđavu staru 2.000 godina

Pogledajte više