KUVAO KOZE IZ ZOO-VRTA: Bizaran zločin u Meksiku - Zbog zloupotrebe životinja optužen bivši direktor (VIDEO)

D. S.

03. 02. 2023. u 14:41

BIVŠI šef zoološkog vrta u meksičkoj državi Gerero optužen je da je ubijao životinje zbog mesa.

Foto K. Mihajlović

Direktor za divlje životinje u Odeljenju za životnu sredinu Gerera Fernando Ruiz rekao je novinarima da su podaci o zoološkom vrtu u Čilpansingu pogrešno predstavljali broj malih koza prošlog leta, i optužio bivšeg direktora Hozea Rubena Navu Norijegu da ih je kuvao. Nava je to demantovao.

- Bilo je pet ženki i pet mužjaka, od kojih je bivši direktor četiri muška primerka imao na trpezi na novogodišnjoj večeri - tvrdi Ruiz, objasnivši da su te životinje kuvane u objektima istog zoološkog vrta i korišćene kao hrana na proslavi.

Dodao je da bi zdravlje onih koji su jeli obrok bilo ugroženo, jer životinje "nisu pogodne za ljudsku ishranu".

U saopštenju Odeljenje za životnu sredinu je detaljno navelo druge administrativne nedoslednosti u zoološkom vrtu. Rečeno je da je u odvojenom incidentu Nava prodao četiri goveda u zamenu za materijal, alat i potrepštine za park, ali da nije obavešten o isporuci stoke u skladu sa protokolom. Ti materijali i alati nisu pronađeni u prostorijama zoološkog vrta.

Nava je na pred novinarima odbacio sve optužbe kao lažne, tvrdeći da postoji "prljavi rat" za kontrolu budžeta zoološkog vrta.

BONUS VIDEO - MISTERIOZNA SVETLOST IZNAD HAVAJA: Pogledajte snimak neobične svetlosti iznad vulkana Mauna Kea

Pogledajte više