IRONIJA: Ministarka nosi sat od 10.000 evra, a prosvetnim radnicima govori da je povećanje plate nerealno

Novosti onlajn

02. 02. 2023. u 11:11

BRITANSKA ministarka prosvete Džilijen Kigan rekla je da je "ekonomski neodrživo" ispuniti zahteve sindikata prosvetnih radnika u štrajku, a istovremeno se našla na meti kritika zbog skupocenog sata koji nosi.

FOTO: Tanjug/AP

Svaka deseta škola u Engleskoj trenutno je obustavila nastavu zbog štrajka prosvetnih radnika koji traže veće plate.

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, ona je rekla da je "veoma razočaravajuće" što nastavnici štrajkuju zbog plate, a mnogi gledaoci su primetili da ministarka nosi sat marke Roleks koji košta 11.000 evra.

Korisnici na Tviteru prepoznali su sat kao Roleks-Lejdi sa dve nijanse zlata i čelikom, kao i dijamantskom kazaljkom i tipičnom Roleks narukvicom.

Ministarka je i ranije kritikovana što nosi skupocen sat dok sa druge strane zahteve nastavnika za povećanje plata naziva nerealnim, prenosi Miror.

- Možda nije trebalo da radim i zaradim. Ne znam. Ovo je kao uvrnuti snobizam - rekla je ona ranije odbacujući takve optužbe.

Ministarka je najavila nastavak razgovora sa sindikatima o zaradama, radnim obavezama, zapošljavanju i drugim temema.

- Zatvaranje jedne škole je previše i veoma je razočavajuće što je sindikat nastavio sa ovim remetilačkim akcijama, ali mnogi nastavnici, profesori i pomoćno osoblje pokazali su da im je edukacija dece uvek na prvom mestu - navela je ona.

Sa druge strane, prosvetni sindikati saopštili su da nemaju izbora nego da nastave štrajk posle neuspeha razgovora sa ministarkom.

Kritičari optužuju bogate članove kabineta što nemaju osećaj za porodice koje se muče da sastave kraj sa krajem.

Generalni sekretar sindikata TUC Pol Novak rekao je da kabinet pun milionera ne može da shvati šta se dešava u javnom sektoru i sa kojim pritiscima se suočavaju radnici javnih službi.

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU - Elizabeta Druga preminula u 97. godini u zamku Balmoral

(Telegraf)

Pogledajte više