DEČAK (13) SE UBIO JER SU MU SE PODSMEVALI ŠTO JE GEJ: Užas u Francuskoj, očajna majka poručuje - mogao je da bude spasen (VIDEO)

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

30. 01. 2023. u 18:07

ŠKOLA je mogla da uradi više, poručila je u ponedeljak pred medijima uplakana majka trinaestogodišnjeg dečaka Like koji je početkom januara izvršio samoubistvo zbog maltretiranja određene grupe učenika zato što je homoseksualac.

Foto: Printskrin Jutjub - TF1 INFO/Tviter

Mali Lika je digao ruku na sebe 7. januara u stanu gde je živeo s majkom, u mestu Goble u oblasti Vož, na istoku Francuske. Državni tužilac je poručio da su mu se četvoro učenika, među kojima su dva dečaka i dve devojčice, podsmevali, od septembra. Pomenutih četvoro učenika ide u isti razred u koji je išao i Lika.

Njegova majka Severin (35) je skrenula pažnju školi kada su počele neprijatnosti, deca su opomenuta, ali od toga se očigledno nije otišlo dalje.

- Žao mi je, mogao je da bude spasen, a niko ga nije spasao – istakla je majka u ponedeljak u prisustvu advokata.

Četvoro pomenutih čeka suđenje na proleće, da bi se utvrdilo koju su ulogu imali u vršnjačkom nasilju koje je rezultiralo samoubistvom njihovog školskog druga.

Majka kaže da je očajna, ali da želi da se pomenutoj deci pruži prilika.

- Neka im ovo bude nauk da razmisle, da se pokaju, da se nikada slično više ne desi – kazala je.

Majka nesrećnog dečaka je poručila i da sada samo želi da njen sin počiva u miru, dok ona namerava da se posveti društveno-korisnom radu pri školama s ciljem da se predupredi dečje nasilje. Za ostalo će se, kaže, pobrinuti sud.

Pogledajte više