"JA NE ZAUSTAVLJAM KRVARENJE, VEĆ PROLIVAM KRV NEPRIJATELJA": Šefa "Vagnera" uporedili sa Raspućinom, stigao surov odgovor

Novosti online

23. 01. 2023. u 12:04

OSNIVAČ privatne ruske vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin odgovorio je na poređenja između njega i monaha Raspućina, koji je lečio sina poslednjeg ruskog cara od hemofilije, rekavši da njegov posao nije da zaustavlja krvarenje, već da proliva krv ruskih neprijatelja, piše Rojters.

Foto: Profimedia/Ilustracija

List Fajnenšel tajms objavio je tokom vikenda da Prigožin ima sve veći uticaj na Kremlj i uporedio ga sa pravoslavnim monahom Grigorijem Raspućinom, koji je imao značajan uticaj na poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog i njegovu suprugu caricu Aleksandru.

- Nisam baš upoznat sa životom Raspućina, ali koliko znam, on je molitvama zaustavljao krvarenje mladog princa - prenela je Prigožinova pres-služba, pozivajući se na članak.

- Nažalost, ja ne zaustavljam krvarenje. Ja prolivam krv neprijatelja naše domovine. I to ne molitvama, već direktnim kontaktom sa njima.

Prigožin je rekao da su poređenja "apsolutno jasna", i da svoju ulogu vidi u vraćanju svojeglavih zapadnjaka "u red".

- Kada se deca upuštaju u nestašluke, pokušavaju da privuku pažnju svog oca raznim neočekivanim trikovima. Sve što Amerikanci moraju da urade je da dođu kod tate, zamole za oproštaj i nastave da se ponašaju normalno - napisao je on.

BONUS VIDEO: Dejstvo ruske vojske na frontu kod Izjuma

Pogledajte više