MASK FORUM U DAVOSU NAZVAO NEVIĐENO DOSADNIM Portparol VEF: "Nismo te ni zvali"

Novosti online 18. 01. 2023. u 18:24

PREDUZETNIK Ilon Mask doveo je u pitanje svrhu organizovanja Svetskog ekonomskog foruma (VEF) u Davosu, navevši da je neviđeno dosadan i da je odbio poziv da dođe na konferenciju. Portparol Foruma je, međutim, izjavio da milijarder nikada nije bio ni na listi gostiju.

Foto: Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP, File

U seriji tvitova, Mask je pitao zašto je forum u Švajcarskoj "još uvek tema" i uporedivši skup sa veb forumom "forčen" (4chan) koji se bavi raznim temama od video igrica preko sadržaja za odrasle do izrade memova.

"Trebalo bi da postoji šou igrica: 'forčen ili Davos, ko je to rekao?'", naveo je Mask i osporio tvrdnje tvitnuo je Masknapisao je Mask na Tviteru kao odgovor na autora Majkla Šelenbergera koji je pozvao VEF-ove pokušaje da se bori protiv teoretičara zavere.

Izvršni direktor "Tesle" je doveo u pitanje tvrdnju na zvaničnom Tviter nalogu Foruma da "prenaseljenost ostaje globalni izazov" navevši da pad nataliteta širom sveta naglašava upravo suprotan problem i da je "kolaps stanovništva egzistencijalni problem za čovečanstvo, a ne prenaseljenost!"

Prošlog meseca, milijarder je tvitovao da je odbio poziv da prisustvuje sastanku u Davosu, objašnjavajući da je odluku doneo ne zato što je mislio da su umešani u "đavolske spletke", već zato što mu čitava stvar deluje "neviđeno dosadno".

Međutim, portparol Foruma Jan Zopf izjavio je da milijarder nije ni pozvan. On je napomenuo da je poslednji put generalni direktor "Tesle" dobio ponudu za učešće na Davosu 2015. godine.

Ovogodišnjem samitu u Davosu prisustvuje 2.700 učesnika, uključujući više od 600 globalnih izvršnih direktora, 116 milijardera i preko 50 svetskih lidera. Među temama razgovora su globalna pitanja u rasponu od rata do klimatskih promena, tehnologije i bezbednosti.

Određeni broj gostiju visokog profila, međutim, odlučio je da preskoči sastanak, uključujući američkog predsednika Džozefa Bajdena, njegovog francuskog kolegu Emanuela Makrona i britanskog premijera Rišija Sunaka koji su poslali zamenike. Ruski predsednik Vladimir Putin takođe je izignorisao događaj, zajedno sa celokupnom ruskom poslovnom elitom. Kineski lider Si Đinping i kineski biznismeni takođe će propustiti forum.

(RT)

BONUS VIDEO:

ZA JAČU KONTROLU RUSIJE: Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pogledajte više