UJEDINJUJU EVROPU DA KONAČNO REŠE "RUSKO PITANJE" Lavrov poručio - "Zapad u Ukrajini stvara nacističku državu"

Novosti online 18. 01. 2023. u 11:10

ZAPAD preko Ukrajine vodi proksi rat čiji je cilj – konačno rešenje ruskog pitanja, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Foto: Printscreen/Jutjub/Tolьko pravda o konflikte

- Kurs Vašingtona s ciljem diktata u međunarodnim odnosima znači sledeće: nama je dozvoljeno sve šta god poželimo i gde god poželimo, u bilo kom delu planete. Svi drugi, bez naše saglasnosti, ne smeju ništa da preduzimaju čak i u slučaju pretnje po bezbednost - rekao je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare.

Umesto da se traga za konsenzusom stvaraju se vojni blokovi, kao što je AUKUS, u okviru kojeg Japan ide putem militarizacije, istakao je ruski ministar.

U Indo-pacifičkom regionu Zapad se opredelio za formiranje bloka protiv Rusije i Kine, ocenio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, očigledna konfrontaciona agenda EU i NATO objavljena je protiv čitavog sveta. Ta agenda stavlja Evropljane u potčinjeni položaj u odnosu na Alijansu kada je reč o geopolitičkom obuzdavanju Rusije i Kine, konstatovao je on.

Lavrov je dodao da su demonizacija, ucene, sankcije, pretnje silom, kurs Zapada u pravcu uništenja tradicionalnih veza istorijskih partnera sredstva koje Amerika koristi protiv konkurenata.

- Sankcije koje su u suprotnosti sa zapadnim postulatima primenjuju se protiv Rusije, ali uskoro mogu biti primenjene protiv bilo koje države koja odbije da ispuni američke naredbe - istakao je Lavrov.

Zapad u Ukrajini stvara nacističku državu

U Ukrajini je uz blagoslov Zapada završeno stvaranje nacističke policijske države, dodao je Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije.

- Stvaranje nacističke policijske države (u Ukrajini) je u punom jeku. Ono je sada u suštini završeno uz blagoslov Zapada - rekao je Lavrov.

Ministar je dodao da zapadne zemlje jasno stavljaju do znanja da će upotrebiti sredstva protiv Rusije i protiv bilo koje druge nepoželjne države.

- Događaji oko Ukrajine otkrili su tajnu želju Sjedinjenih Američkih Država da prestanu da teže da legitimnim sredstvima jačaju svoje pozicije u svetu i pređu na nelegitimne metode obezbeđivanja svoje dominacije. Sve će to biti primenjeno protiv Rusije, sankcije koje su u suprotnosti sa ovim postulatima i mehanizmima primenjuju se protiv Rusije i drugih nepoželjnih zemalja, ali je jasno da sutra-prekosutra mogu biti upotrebljeni protiv bilo koje države koja na ovaj ili onaj način slepo ne izvršava američka naređenja - naglasio je on.

Postupci Sjedinjenih Američkih Država na stvaranju koalicije protiv Rusije mogu se uporediti sa postupcima Adolfa Hitlera, koji je ratovao protiv SSSR-a. Vašington ujedinjuje Evropu protiv Rusije kako bi konačno rešio „rusko pitanje“, ocenio je Lavrov.

- Kao što je Napoleon mobilisao skoro celu Evropu protiv Ruske imperije, kao što je Hitler mobilisao i osvojio, stavio pod oružje većinu evropskih zemalja i bacio ih protiv Sovjetskog Saveza, sada su Sjedinjene Američke Države organizovale koaliciju skoro svih Evropljana, članice i ne samo članice NATO-a, članice EU, a preko Ukrajine posredno ratuju protiv naše zemlje sa istim zadatkom – konačnim rešenjem ‘ruskog pitanja’. Isto kao što je Hitler želeo da konačno reši ‘jevrejsko pitanje’, sada, ako slušate zapadne političare... oni nedvosmisleno govore da Rusija mora da pretrpi strateški poraz - ocenio je Lavrov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR


 

Pogledajte više