"VOLODIMIRE, ZOVI ME ĐORĐA": Zelenski najavio posetu Melonijeve u Ukrajinu

Đ.G.

17. 01. 2023. u 16:32

VOLODIMIR Zelenski je rekao da ukrajinske vlasti očekuju skoru posetu Ukrajini italijanskog premijera Đorđa Melonija, koji je, prema njegovim rečima, od prvog razgovora zamolio da ga zove po imenu.

Foto: Profimedia

- Radujemo se Đorđi. Ne kažem "Đorđa Meloni" jer mi je tokom prvog razgovora rekla: "Vladimire, molim te zovi me Đorđa." U njoj sam video izuzetno specifičnog premijera", rekao je on. emisija TV kanala Rai1, koja će biti emitovana u utorak uveče.

Prema njegovim rečima, Meloni zauzima proitalijanski stav, podržava Ukrajinu i zajedničke vrednosti, iako je pre njenog dolaska na vlast bilo objavljivanja o proruskoj prirodi buduće politike.

- Zaista se radujem njenoj zvaničnoj poseti Ukrajini. Istina je, ona će uskoro stići. Ne mogu da kažem datum, ali to će biti uskoro -  rekao je Zelenski, a prenosi Askanevs.

Ranije je Meloni rekla da bi tokom posete Kijevu želela da razgovara sa Zelenskim o obnovi zemlje. Italijanska premijerka je krajem decembra izrazila želju da poseti Kijev u prvim mesecima nove godine - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pogledajte više