PUTIN TVRDI DA JE KAO METEOR - OD NJEGA NEMA ODBRANE: Objavljeni novi snimci hipersoničnog "Avangarda" - od sada će braniti Rusiju (VIDEO)

Novosti online

19. 12. 2022. u 13:16

JEDINICE ruske vojske naoružane hipersoničnom raketom "Avangard" stupile su na borbeno dežurstvo, a tom prilikom je Ministarstvo odbrane RF objavilo snimke ovog oružja.

Foto: Printscreen/TV Zvezda/Profimedia

Na snimcima se može videti kako je oružje - koje navodno putuje brzinom 27 puta većom od brzine zvuka - spušteno u podzemni silos u regiji Orenburg u jugozapadnoj Rusiji, nedaleko od granice sa Kazahstanom.

Ovaj projektil nosi nuklearnu bojevu glavu, koja se iz Zemljine atmosfere spušta na bilo koju metu u svetu za manje od pola sata, prema tvrdnjama Moskve.

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta govorio da Zapad nema načina da se odbrani od ruskih hipersoničnih raketa, i da je "Avangard" poput meteora koji se ne može zaustaviti.

Ruski mediji su u četvrtak objavili snimke na kojima se vidi kako se raketa Jars, koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu, spušta u lansirne silose u bazi Kozelski.

Snimci ovih raketa su objavljeni uoči današnjeg obeležavanja Dana strateških raketnih snaga Ruske Federacije.

Pogledajte više