"BIĆEMO OVDE NEDELJAMA..." Nastavlja se potraga za poginulima u eksploziji u DŽerziju

Tanjug 11. 12. 2022. u 14:43

POTRAGA za ljudima, nakon jučerašnje eksplozije u stambenoj zgradi u Džersiju u kojoj je poginulo troje ljudi, još nije dala rezultate, prenosi Bi-Bi-Si.

Foto: Printskrin/Jutjub/On Demand News

- Ne prestajemo sa potragom za voljenima - izjavio je za medije glavni vatrogasni oficir Pol Braun.

Kako navodi britanski javni servis, tri tela su pronađena na mestu događaja, traga se za još šest, a procenjuje se da ih može biti i više od 10, pošto su detalji o broju posetialca stanova nepoznati.

Šef policije Džersija Robin Smit je rekao da je obavljena ''temeljna i mukotrpna pretraga za stradalima odmah nakon eksplozije, ali to će potrajati, bićemo ovde nedeljama''. On je rekao da je ''teško precizirati'' ukupan broj smrtnih slučajeva, kao i da se ''strahuje da bi ih moglo biti do 12''.

- To je broj do kojeg se nadamo da nećemo doći, ali jeste broj koji možemo očekivati - rekao je Smit i dodao da ''izgleda da je curenje gasa prouzrokovalo eksploziju''.

Bi-Bi-Si navodi da je ranije potvrđeno da je vatrogasna služba obišla stanove u toj zgradi u petak nakon što su stanari prijavli da se oseća miris gasa.

Odgovarajući na navode da je reč o kriminalnim radnjama, Pol Braun je rekao da on ne isključuje nijednu mogućnost i dodao da je ''najvažnije utvrditi istinu, tako da će istraga biti transparentna''.

Kompanija koja snabdeva Džersi gasom Island Enerdži saopštila je da sarađuje sa vatrogasnom službom na istrazi uzročnika eksplozije. Džersi je samoupravna ostrvska država pod vlašću Velike Britanije koja se nalazi u blizini severozapadne obale Francuske.

Pogledajte više