"ODGOVOR NA NAPAD NA KRIMSKI MOST I DRUGE RUSKE OBJEKTE": Putin o udarima na energetiku Ukrajine

Novosti online 08. 12. 2022. u 15:43

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da udari Rusije na energetsku infrastrukturu Ukrajine predstavljaju odgovor na napade ukrajinskih snaga na ruske objekte, uključujući Krimski most.

Foto: Tanjug/AP photo

- Sada je mnogo buke u vezi s našim napadima na energetsku infrastrukturu susedne zemlje. Da, mi to radimo. Ali ko je to počeo? Ko je udario na Krimski most, ko je prekinuo prenos električne energije s atomske centrale Kursk, ko ne daje vodu Donjecku? Ne davati vodu milionskom gradu – to je genocid. Niko nigde nijednu reč o tome nije izgovorio. Uopšte. Potpuni muk - rekao je Putin tokom razgovora s dobitnicima medalja „Zlatna zvezda“.

Prema njegovim rečima, nikakva informaciona buka neće uticati na Rusiju u ispunjavanju borbenih zadataka.

- Mi, čim se mrdnemo i učinimo nešto da bismo odgovorili (na napade) – buka, galama, treska po celoj vasioni. Sve besmislice informacionog sukoba, spinovi i lažne vesti moraju ostati po strani. Ne smemo dozvoliti da nas ometaju u ispunjavanju dužnosti prema našim ljudima - naglasio je ruski predsednik.

On je istakao da Rusija čini sve što može da bi, pre svega, zaštitila svoje sunarodnike.

- Rekao sam da domovinu pre svega čine ljudi, a mi to uvek treba da imamo na umu. Pre svega, činimo sve da zaštitimo ljude. I moramo da razumemo, da budemo iznutra uvereni da to radimo kako dolikuje. I da to činimo upravo na taj način, jer zemlja, ljudi kojima je potrebna zaštita, razumeju da je poslednja nada u vama - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je, takođe, istakao da ruska avijacija efikasno ispunjava svoje zadatke tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Avijacija radi veoma dobro. I na borbenom dežurstvu, praktično celodnevnom, veoma je dobro, avijacija je veoma efikasna. Sve se radi na vreme. I veoma se kompetentno radi. I jurišni avioni se bore odlično, kao i 'suhoji'. Naoružanje je dobro. Avijacija daje suštinski doprinos efikasnosti dejstava armije - rekao je Putin razgovarajući s jednim od nagrađenih pilota.

(Sputnjik)

Pogledajte više