FIJASKO GALA ŽURKE OD 400.000 EVRA: Evropska unija ispaljena - na događaju se pojavilo samo šestoro ljudi

Novosti onlajn

04. 12. 2022. u 11:11

ZAMISLITE da ste organizovali zabavu i da niko nije došao. To je noćna mora svakog domaćina, možda čak i veća ako ste potrošili skoro 400.000 evra na organizaciju događaja.

Foto: Printskrin/Tviter/Vince Chadwick

Ranije ove nedelje Odeljenje za međunarodnu pomoć Evropske komisije ugostio je zabavu u metaverzumu kako bi pokušao da podigne svest mlađe publike o poslu kojim se bave.

Prema izveštajima, na digitalnoj ‘žurci‘ pojavilo se samo šest ljudi, piše Euronews.

Odeljenje inače radi na podršci zemljama širom sveta, bilo da se radi o davanju bespovratnih sredstava zemljama u razvoju, ulaganjima u smanjenje siromaštva ili doprinosima finansiranju klimatskih promena.

A onda su odlučili da potroše 387.000 evra na svoju vlastitu platformu metaversea, osmišljenu za promociju inicijative EU Global Gateway, koja se nada ulaganju od 300 milijardi evra u izgradnju nove infrastrukture u raznim zemljama.

Jedan od učesnika koji se pojavio na onome što je nazvano "gala događaj" bio je novinar Vins Čedvik.

- Nakon početnih zbunjenih razgovora s otprilike pet drugih ljudi koji su se incijalno pojavili, ostao sam sam - izjavio je Čedvik na Tviteru.

Koncept događaja bio je jednostavan: edukovati mlade ljude o Evropskoj uniji i privući ih u prostor u kojem mogu da nauče više o tome što EU radi.

Portparol Komisije rekao je za globalnu medijsku platformu Devex da je cilj "povećati svest o tome šta EU radi na svetskoj sceni" među osobama od 18 do 35 godina koje se nalaze "prvenstveno na TikToku i Instagramu" a koje su "neutralne" i nisu izloženi tim informacijama.

Događaj je oglašavan kao "24-satna zabava na plaži" s pozadinom tropskog ostrva.

(Informer)

Pogledajte više