"BAJDENOVI USLOVI SU NEMOGUĆI": Peskov poručio - Kremlj nije spreman za pregovore

Novosti online 02. 12. 2022. u 11:32

KREMLj nije spreman za pregovore sa SAD ako je njihov uslov povlačenje iz Ukrajine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Foto: Profimedia

Peskov je podsetio na izjavu predsednika SAD Džoa Bajdena koji je rekao da ne planira kontakte sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u skorije vreme, ali da je to moguće ukoliko ruski lider „pokaže interesovanje“ za okončanje sukoba u Ukrajini.

- Dakle, šta je faktički rekao predsednik Bajden – on je rekao da su pregovori mogući tek nakon što Putin ode iz Ukrajine. Eto šta je on rekao - pojasnio je Peskov.

Istovremeno je dodao da Kremlj nije spreman na to.

- Specijalna vojna operacija se nastavlja. Međutim, predsednik Putin je bio, jeste i ostaje otvoren za kontakte, za pregovore. Naravno, najpoželjniji način da ostvarimo naše interese je uz pomoć mirnih, diplomatskih sredstava - naglasio je Peskov, podsetivši da je upravo Putin još pre početka specijalne operacije pokušavao da inicira pregovore sa SAD, NATO-om i OEBS-om.

Portparol Kremlja je podsetio i da SAD ne priznaju nove teritorije Rusije te je ocenio da to značajno otežava potragu za nekom vrstom zajedničkog polazišta za diskusiju.

(Sputnjik)

Pogledajte više