PUTIN PONOVO IZLUĐUJE ZAPAD: Tamo ne znaju šta je mama, već "roditelj broj 1", a polova ima na desetine

Novosti online 25. 11. 2022. u 20:58

NAKON raspada Sovjetskog Saveta mnogi u Rusiji su želeli da žive kao u Parizu, ali se ispostavilo da mnogi ne žele da žive takvim životom, jer je tamo drugačiji kulturni kod, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Foto: EPA

- Nakon raspada Sovjetskog Saveza mnogima od nas se činilo da će sada početi 'sladak život', da ćemo sutra živeti kao u Parizu i tome slično, iako se sada ispostavlja da mnogi ne žele da žive tako kao u Parizu. Mislilo se da će tamo biti dobro, a u stvari nije baš sve tako, tamo je drugačiji kulturni kod - rekao je Putin na sastanku sa majkama vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji uoči praznika Dan majki koji se u Rusiji obeležava 27. novembra.

Po njegovim rečima, mala je verovatnoća da na Zapadu, tako kao u Rusiji, obeležavaju Dan majki i da govore o ulozi majke i žene.

- U mnogim mestima tamo ne znaju šta je mama. Tamo postoje "roditelj №1" i "roditelj №2", a polova ima na desetine - rekao je Vladimir Putin.

Kako je ocenio, to je potpuno drugačiji kulturni kod i drugačija kultura.

- Mi imamo jedinstvenu civilizaciju, zajednicu ljudi različitih etničkih grupa, različitih kultura i različitih veroispovesti koje čine jedinstvenu celinu - konstatovao je ruski lider.

(Sputnjik)

Pogledajte više