BOMBA JE BILA ISPOD ŽARDINJERE NA KOJOJ SAM SEDELA: Ispovest Nišlijke koja je preživela bombaški napad u Istanbulu

Tanjug

21. 11. 2022. u 11:47

DRAGANA Ristić iz Niša, koja je ranjena u nedavnom bombaškom napadu u Istanbulu, ispričala je koliko joj je to iskustvo bilo traumatično, jer se ispostavilo da je ispod žardinjere na kojoj je sedela bila postavljena bomba, čega je tek kasnije postala svesna.

Foto: Printskrin/Tviter/LWNC

Ona je za TV K1 kazala da je pre dva dana stigla u Niš, posle šest dana provedenih u bolnici u Instanbulu, i hirurškog zahvata koji je usledio posle povrede u terorističkom napadu.

- Bila sam sa prijateljicama u kupovini, i pošto sam završila, izašla sam ispred i sela na žardinjeru da ih sačekam. Odjednom sam čula detonaciju i osetila vrelinu, pa sam utrčala u radnju - priča Ristićeva.

Dodaje da nije bila svesna šta se događa i da je sve izgledalo kao u potpunom bunilu.

- Shvatila sam da mi gori kosa i skinula sam garderobu sa sebe, da se i ona ne bi zapalila. Tak tada su prijateljice i zaposleni u radnji videli da mi je rame povređeno i pritračali su da zatvore ranu rukama i nekom garderobom. Niko nije bio svestan šta se zapravo dešava. Tak kasnije sam shvatila da je ispod žardinjere na kojoj sam sedela bila postavljena bomba - kaže povređena žena.

Foto: Shutterstock

Dodaje da je sve bilo veoma traumatično, ali i da je hitna pomoć stigla brzo i da je ona prebačena u bolnicu gde je zbrinuta sa najvećom pažnjom i gde je operisana.

- Nisam znala dok nisam smeštena u bolnicu šta se desilo i tada sam shvatila da sam preživela teroristički napad. Bila sam u bolnici od nedelje do subote, šest dana i imala sam negu na koju nemam nijednu zamerku - rekla je Ristićeva.

Ona se zahvalila srpskom generalnom konzulu u Istanbulu Ivani Pejović, za koju je rekla da joj je bila od velike pomoći, kao i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću za brigu i podršku koju je imala u tim teškim momentima.

- Ivana Pejović je ispala čovek i profesionalac, a naše Ministarstvo spoljnih poslova mi je pružilo podršku i osetila sam se sigurno, što mi je u tom trenutku bilo potrebno - rekla je Ristićeva.

Ona se zahvalila i osoblju hotela u kome je boravila u Istanbulu i doktoru koji ju je operisao.

- Imala sam sreću da oko mene budu divni ljudi i profesionalci - zaključila je Ristićeva.

Pogledajte više