MINISTARSTVO TURSKE SAOPŠTILO: Instrukcije o terorističkom napadu u Istanbulu stigle su iz Sirije

Đ.G.

18. 11. 2022. u 09:11

NAZNAKE terorističkog napada u Istanbulu primljene su iz sirijskog Manbidža, rekao je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

Foto: Shutterstock

U nedelju po podne u pešačkoj ulici Istiklal u centru Istanbula odjeknula je eksplozija u kojoj je poginulo šest osoba, a povređena je 81. Osumnjičena teroristkinja je privedena, priznala je da je povezana sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK), zabranjenom u Turskoj - prenela je RIA.

Šef turskog Ministarstva unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu saopštio je da se sumnja da je indicija za teroristički napad došla iz sirijskog pograničnog grada Kobanija, a počinilac je ušao na tursku teritoriju preko grada Afrina. Soilu je u ponedeljak rekao da vlasti u njegovoj zemlji ne prihvataju saučešće američke ambasade u vezi sa napadom.

- I teroristički napad u Mersinu i u ulici Istiklal izvršeni su iz Manbidža (grada na severu Sirije) - rekao je ministar, a prenosi TV kanal Haber.

Kako je ministar naveo, ove godine je sprečeno 18 samoubilačkih napada.

- Naša borba protiv terorizma se nastavlja. Gde god postoji izvor terorizma, on će biti uništen - naglasio je Sojlu.

U Mersinu se krajem septembra dogodio oružani napad na zgradu policije, jedna osoba je poginula, vlasti su incident nazvale terorističkim napadom, javio je TV kanal A Haber.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pogledajte više