PORODICAMA STRADALIH MILION RUBALJA, STANARIMA NOVI STANOVI: Posle pada avioan Su-34 na soliter, evakuisano 250 ljudi

P. Z. S. / ria.ru

17. 10. 2022. u 21:59

STANOVNICIMA zgrade u Jejsku, koja je stradala nakon nesreće sa avionom, biće kupljeni novi stanovi ako soliter ne bude mogao da se obnovi, rekao je guverner Krasnodarske teritorije Venijamin Kondratjev.

Foto Tanjug/AP


Kondratjev je na mestu vanredne situacije u Jejsku. Odgovarajući snimak objavljen je na Telegram kanalu Operativnog štaba regiona.

-Pružamo maksimalnu pomoć svima koji se nađu kako bismo obezbedili sve što je potrebno. A onda ćemo krenuti od toga da li će kuća biti obnovljena – ili ćemo kupiti stanove, smestiti ih u nove stanove...“, rekao je Kondratjev.


Trenutno nema pretnje od urušavanja stambene zgrade u Jejsku, sada je evakuisano 250 ljudi, uključujući 40 dece, rečeno je RIA Novostima u Ministarstvu civilne odbrane i vanrednih situacija Krasnodarskog kraja.

-U Jejsku trenutno nema pretnje od urušavanja stambene zgrade, 250 ljudi je evakuisano, uključujući 40 dece, rekao je sagovornik agencije.

Porodicama stradalim u Jejsku biće plaćeno 1 milion rubalja, odlučio je guverner Kondratev.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da se danas, prilikom penjanja na trenažni let sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio avion Su-34. Avion se srušio u gradu Jejsku. Prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada je paljenje jednog od motora prilikom poletanja. Na mestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja zapalilo se gorivo letelice.

Pogledajte više