ZAHAROVA: Rusija još nije diplomatskim putem dobila predlog za pregovore sa Zapadom u Turskoj

Novosti online 11. 10. 2022. u 16:23

MOSKVA nije dobila nikakve konkretne predloge diplomatskim kanalima za održavanje razgovora između Ruske Federacije, Nemačke, SAD, Britanije i Francuske u Turskoj, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Foto: EPA

- U ovom trenutku, dok sam se pripremao za brifing, ništa se o ovome ne zna osim onoga što je ruska strana juče saopštila. Rusija nije dobila nikakve konkretne predloge diplomatskim kanalima da se na teritoriji Turske pregovara između Moskve i Berlina, Vašingtona, Londona i Pariza - rekla je Zaharova.


- Situacija se dinamično razvija, ne znam šta će biti dalje - dodala je on.

Podsetimo, portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov rekao je juče da Rusija nije dobila nikakve konkretne predloge diplomatskim kanalima. Peskov istovremeno nije isključio da bi lideri Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, mogli da razgovaraju o inicijativi Ankare o takvim pregovorima.

Podsetimo, turski list "Milijet" je 7. oktobra objavio da Turska planira da organizuje pregovore između Ruske Federacije i četiri zapadne zemlje (Velike Britanije, Nemačke, SAD i Francuske) o Ukrajini, ali ova informacija nije zvanično potvrđena.

BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA: Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

 
Pogledajte više