VLASTI DŽAKARTE POSLALE ZOMBIJE DA PLAŠE LJUDE: Rezultat je veće korišćenje brzog voza i manja gužva u saobraćaju (FOTO/VIDEO)

Novosti online 05. 10. 2022. u 17:02

VLASTI glavnog grada Indonezije, Džakarte, inspirisane popularnim južnokorejskim horor filmom "Voz za Busan" došle su na ideju kako da podstaknu ljude da više koriste novi brzi voz.

Foto: Shutterstock/Pavel Chagochkin

Naime, glumci maskirani u zombije imali su zadatak da plaše ljude ne bi li utrčali u voz i odvezli se "na bezbedno", prenosi Kjodo.

Šila Maharši, korporativna sekretarka Džakarte, rekla je da je događaj, koji je trajao do septembra, uspeo.

- Ova atrakcija je odigrala veoma značajnu ulogu u povećanju broja putnika LRT-a, i nadamo se da može biti kampanja za podizanje svesti o našoj usluzi kako bismo privukli više putnika u budućnosti - rekla je ona.

"Preživeli" putnici su evakuisani na drugu stanicu koja je proglašena "bezbednom zonom".

Glumci koji su nosili vojne uniforme i igračke puške borili su se protiv zombija dok su štitili putnike i sprovodili ih na sigurno.

Zombi glumci su bili obučeni u krpe i našminkani sa sablasno belim očima i krvlju umrljanim ustima. Vukli su noge po tunelima i stepenicama i povremeno su iznenada iskakali.

U vagonu sa lažnom krvlju poprskanom po zidovima, televizijski voditelj je objavio da je "pandora virus", poreklom iz Južne Koreje, ušao u Indoneziju, pretvarajući ljude u zombije u roku od "3 minuta" od infekcije.

Džakarta i njena predgrađa imaju populaciju od skoro 33 miliona ljudi, a saobraćajne gužve i zagađenje su neke od najvećih glavobolja prestonice.

Grad je započeo komercijalne operacije na potezu od 5,8 kilometara u decembru 2019. u jednom od napora da poboljša situaciju.

Usluga, međutim, nije uspela da privuče mnogo putnika zbog svoje kratke rute, prema stručnjacima za transport. Očekuje se da će trasa biti proširena u bliskoj budućnosti.

BONUS VIDEO:

BOND, DžEJMS BOND: Pre 60 godina snimljen prvi film o „agentu 007“

Pogledajte više