MEDVEDEV OŠTAR PREMA ŠOLCU: Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti beskompromisan

Novosti online 07. 09. 2022. u 21:43

NAKON što je za predsednicu EK Ursulu fon der Lajen pre neki dan rekao da je tetka, Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev isprozivao je nemačkog kancelara na svom Telegram kanalu.

Foto Predsedništvo Srbije

Naime, Dmitrij Medvedev je, na svom Telegram nalogu, konstatujući kako su nemačke vlasti iznenađene nastalim problemima u snabdevanju ruskim gasom, uprkos tome što se uporno ponašaju kao neprijatelji Rusije, nazvao Olafa Šolcom starkeljom, prenose ruski mediji.

Medvedev smatra da bi, posle uvođenja totalnih antiruskih sankcija, bilo bi čudno da se Nemačka oslanja na nesmetano snabdevanje gasom u istim količinama.

 - Nemačka je neprijateljska zemlja, uvela sankcije protiv celokupne ruske privrede i njenih građana, snabdeva Ukrajinu smrtonosnim oružjem usmerenim protiv naših Oružanih snaga. Dakle, Nemačka se ponaša kao neprijatelj Rusije - objasnio je bivši ruski predsednik u svom telegram kanalu.

Medvedev smatra da Šolcove „zamerke” zbog neispunjavanja ugovornih obaveza Rusije izgledaju deplasirano u takvoj situaciji.

 - A ovaj starkelja je iznenađen što Nemci imaju nekih manjih problema sa gasom - napisao je Medvedev, aludirajući na Šolca, tom prilikom.

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pogledajte više