"OSTALE SU SAMO MRVICE": Ruski ambasador o saradnji sa Amerikom

Novosti online 17. 08. 2022. u 21:38

DIJALOG Rusije i SAD je paralizovan, ostaju ograničeni kontakti po pitanju Sirije i kosmosa, saopštio je televiziji „Rosija-24“ ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Foto: Printskrin

- Moram da priznam, da je rusko-američki politički dijalog danas paralizovan. Kao rezultat toga pate čak i one sfere koje predstavljaju zajednički interes za obe zemlje. Kontakti su samo pojedinačni - rekao je on.

Prema njegovim rečima, od bilateralne saradnje su ostale samo mrvice.

On je istakao da se među oblastima u kojima se zapaža interakcija zemalja može govoriti samo o temi neširenja oružja za masovno uništenje, postojanju kanala za sprečavanje sukoba u Siriji, kao i saradnja u sferi kosmosa.

Ruski ambasador u Vašingtonu je uveren da je saradnja Rusije i SAD potrebna za rešavanje globalnih problema.

- Verujem da bez saradnje najvećih nuklearnih zemalja, stalnih članova Saveta bezbednosti UN, nije moguće rešiti ni jedan globalni problem. O tome je već jasno govorio predsednik Rusije Vladimir Putin u pozdravnom govoru na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost - zaključio je Antonov.

Ranije je ruski ambasador u Vašingtonu izjavio da Amerika bez dokaza nameće Rusiji odgovornost za miniranje teritorije Ukrajine i da Moskva odlučno odbacuje te optužbe.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pogledajte više