POSTIGNUT DOGOVOR IZRAELA I PALESTINACA? Lapid objavio da "Operacija Zora" ulazi u poslednju fazu, nastavlja se granatiranje

Novosti online

07. 08. 2022. u 17:53

NEIMENOVANI izvor naveo je danas da su Izrael i Palestinski Islamski džihad postigli dogovor da večeras uspostave primirje u Gazi, kako je predložio Kairo, ali dve strane još nisu potvrdile tu informaciju.

Foto: Depositphotos

Egipatski bezbednosni izvor rekao je da je Izrael pristao na ponudu o uspostavljanju primirja, dok je palestinski zvaničnik upoznat sa egipatskim posredničkim naporima kazao da će primirje stupiti na snagu večeras u 20.00 časova, preneo je Rojters.

Portparoli Izraela i Palestinskog islamskog džihada nisu potvrdili informaciju da je dogovoreno uspostavlanje primirja, rekavši samo da su u kontaktu sa Kairom.

Izraelski premijer Jair Lapid rekao je da su ciljevi operacije "Zora" postignuti i da je ovo sada finalna faza, prenose lokalni mediji.

I pored najavljenog primirja nastavila se sporadična pucnjava u Palestini. Minobacačke granate pogodile su kontrolni punkt "Erez" na granici Izraela sa pojasom Gaze.

Takođe, jedna palestinska raketa pala je u more u gradu Ašdodu u Izraelu.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: BORBENA AKTIVNOST "URAGANA" - Snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pogledajte više