ČEČENI STIŽU U DONBAS: Kadirov – Još jedna grupa dobrovoljaca otišla u Ukrajinu

P. Z. S. / ria.ru

25. 07. 2022. u 22:21

DRUGA grupa dobrovoljaca iz Čečenije otišla je u Donbas i Ukrajinu da učestvuje u specijalnoj operaciji, rekao je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

Foto: Profimedia


Još jedna grupa dobrovoljaca poletela je sa Međunarodnog aerodroma Grozni koji nosi ime heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova da učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu i Ukrajini, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je podsetio da je svaki dobrovoljac patriota sa čvrstim, beskompromisnim stavom „prema Banderovim poslušnicima, nacistima i šejtanima“.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Predsednik Vladimir Putin je to nazvao „zadatkom zaštite ljudi koji su bili izloženi uznemiravanju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Prema rečima predsednika, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije. Savezničke snage su u potpunosti oslobodile Lugansku Narodnu Republiku i značajan deo Donjecka, uključujući Volnovahu, Mariupolj i Svjatogorsk.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pogledajte više