RUSI ZADALI TEŽAK UDARAC UKRAJINCIMA: Za dan pogođeno devet komandnih mesta, oboren helikopter Mi-8 i još pet dronova

Tanjug

21. 07. 2022. u 12:12

RUSKA avijacija i artiljerija pogodili su za dan devet ukrajinskih komandnih mesta i sedište Službe bezbednosti Ukrajine u Kramatorsku, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File/AP Photo/Pavel Golovkin

 - Nastavljaju se udari operativno-taktičke i armijske avijacije, raketnih snaga i artiljerije po vojnim ciljevima na teritoriji Ukrajine. Za dan je pogođeno devet komandnih mesta, među kojima je i 59. brigada marinaca u Nikolajevu, gde su bili stacionirani strani plaćenici, kao i 14. mehanizovana brigada u oblasti Artemovsk i štab SBU u gradu Kramatorsku - navodi se u dokumentu ruskog ministarstva, prenosi agencija RIA Novosti.

Saopšteno je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili tokom proteklog dana ukrajinski helikopter Mi-8 i još pet dronova.

Pored toga, ruska PVO je tokom dana presrela osam projektila višecevnog raketnog sistema „Uragan” u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti.

U izveštaju Ministarstva odbrane Rusije se precizira i da su ruska avijacija i artiljerija uništili još šest skladišta municije ukrajinskih trupa u oblastima Dnjepropetrovska i Nikolajeva u samoproglašenoj DNR, navodi agencija RIA Novosti.

BONUS VESTI:

HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Unistavanje ukrajinskih višecevnih bacača i oklopnih vozila

Pogledajte više