NACISTIČKI UDŽBENICI ZA OBUKU UKRAJINSKE VOJSKE: Kako primeniti nasilje prema bilo kome i bilo kada

P. Z. S. / ria.ru

20. 07. 2022. u 17:45

MEĐU materijalima za obuku narednika mornaričkog korpusa ukrajinskih trupa pronađen je priručnik ukrajinskih nacionalista „Trkovi borbe u gradu“, koji uči da se na nasilje odgovara još više nasilja, javlja dopisnik RIA Novosti.

Foto Tanjug/AP


Udžbenik se nalazio na hard disku laptopa ukrajinskog marinca u fascikli „Priručnici Oružanih snaga Ukrajine“, u pododeljku „Borbe u gradu“. Na naslovnoj strani skeniranog priručnika prikazana je mapa Moskve sa žutim i plavim strelicama koje udaraju u centar prestonice. Vodič je napravljen najmanje 2015. godine. Neke stranice imaju vodeni žig sa slikom crno-crvene zastave ukrajinskih nacionalista, natpisom „nije za komercijalnu upotrebu“ i vezom do ukrajinske javne organizacije bliske nacionalističkom okruženju i pokretu fudbalskih ultrasa kluba Dinamo-Kijev.

Sadržaj priručnika za obuku sadrži odeljke „Psihološki aspekti borbe“, „Opšta taktička načela“, „Prevazilaženje vrata“, „Delovanja u uslovima slabog osvetljenja“ i dr.
Knjiga uči kadeta kako da primeni nasilje prema bilo kome iu svakom trenutku. „Svest mora biti pravilno orijentisana: odustanite od psihologije potencijalne žrtve – steknite i razvijajte u svom umu spremnost da ubijete svakoga ko zadire u vas ili vaše prijatelje, bez oklevanja da na nasilje odgovorite još većim nasiljem. U svakodnevnom životu, ne možete da posumnjate na nekoga u nešto konkretno i zato morate da budete budni. Negujte u sebi stanje opšte, pozadinske budnosti", piše tamo.

Saveti u knjizi namenjeni su ne samo vojnim licima koja se bore u urbanim uslovima, već i učesnicima uličnih protesta i agresivnih akcija u masi.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pogledajte više