NADA UMIRE: Male šanse za uspeh novog predloga o rešenju problema koje pravi širenje NATO

Novosti online 19. 07. 2022. u 21:58

AMERIČKI senator Rend Pol je dugo poznat po svojoj pacifističkoj poziciji, ali ima malo pristalica među američkim establišmentom, smatra politikolog Dmitrij Drobnicki.

Foto: Profimedia

Rend Pol je u članku za The American Conservative pozvao da se zemlje bivšeg SSSR-a više ne primaju u NATO. Po njegovom mišljenju, takvi koraci su kontraproduktivni.

- Senator Rend Pol je nesumnjivo jedan od najpametnijih i najvrednijih ljudi u američkoj politici. Ali on je potpuno "bela vrana". Isto kao i njegov otac Ron Pol. Oni stoje potpuno odvojeno. I u tom smislu on je, naravno, mirotvorac. On svakako izlazi sa takvim slobodarskim pogledom na spoljnu politiku. I on i njegov otac su više puta optuženi da rade za Vladimira Putina. Najverovatnije će senator Rend Pol još dugo služiti u Senatu. Istovremeno, on ostaje i „crna ovca“ po mnogim pitanjima - rekao je Drobnicki za FAN.

I pored donekle ohrabrujućih izjava američkog senatora iz Kentakija o pitanjima mirnog rešenja u odnosima Rusije i NATO, ne bi se trebalo mnogo nadati u tom pogledu, smatra politikolog.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je ruska armija uništila američki bacač raketa "HIMARS"

 
Pogledajte više