SPREMITE BELE ZASTAVE, NISMO JOŠ NI POČELI: Kadirov preti NATO-u - "Borba protiv Rusije nije kao u akcionim filmovima"

Novosti online

18. 07. 2022. u 11:52

PREDSEDNIK Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da su sva četiri bataljona specijalnog puka "Ahmat" potpuno popunjena ljudstvom i opremljena.

Foto: Jutjub/Daily Storm/ČGTRK "Groznый"

Kadirov je ranije najavio formiranje četiri bataljona sa impresivnim brojem ljudstva regrutovanog isključivo od Čečena.

- Puk specijalne namene "Sever-Ahmat", koji nosi ime Heroja Rusije Ahmata Kadirova je popunjen! U njemu su borci koji su upijali iskustvo vojnih operacija u Siriji i Ukrajini. To je borbena struktura koja je potrebna danas, poput tri popunjena bataljona "Istok-Ahmat", "Zapad-Ahmat" i "Jug-Ahmat" - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je takođe zahvalio majkama boraca što su svojim sinovima usađivali patriotska osećanja i ljubav prema Otadžbini, kao i Magomedu Daudovu, predsedniku čečenskog parlamenta, koji je za kratko vreme organizovao regrutaciju.

- Spremni smo da idemo dalje po naređenju, da lako zauzmemo Kijev i zemlje NATO-a. Našim jedinicama, prekaljenim u stvarnim borbama, ne može da parira nijedna vojska na svetu. Imamo iskustvo, oružje, veru, patriotizam, ideju i istinu! Zapad i dalje ne shvata koliko smo jaki... Borba protiv Rusije nije kao snimanje holivudskih akcionih filmova. Pripremite bele zastave! Nismo još ni počeli ništa ozbiljno - Kadirov je dodao.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE - Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pogledajte više