MI SAMO ČEKAMO ZIMU: Ruski senator žestoko odgovorio svima koji se raduju sankcijama

Novosti online

17. 07. 2022. u 19:09

DOK će pokretači sankcija protiv Rusije i dalje čekati na njihov efekat, nama je dovoljno samo da sačekamo zimu, rekao je Andrej Klišas, predsednik Ustavnog odbora Saveta Ruske Federacije.

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

Evropske zemlje moraju da budu strpljive kako bi sačekale efekat sankcija koje su donete Rusiji, napisao je na svom blogu šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

Ruski sendato je sa druge strane na to kratko odgovorio sledećim rečima:

- Borel savetuje da se sačeka efekat sankcija Rusiji. Pa neka sačekaju, a mi ćemo samo da sačekamo zimu - napisao je Klišas na svom Telegram kanalu.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU - Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pogledajte više