RAKETE ĆE VAM SE VRATITI KAO BUMERANG: Iz Rusije upozoravaju zapadne zemlje zbog isporuka oružja Kijevu

Novosti online

16. 07. 2022. u 18:43

RAKETE koje Ukrajini isporučuju zapadne zemlje mogu se vratiti svojim prvobitnim vlasnicima, napisao je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Princip bumeranga. Rakete koje Vašington i Brisel isporučuju režimu u Kijevu, zbog njegovog neprofesionalizma, mogu da se vrate svojim vlasnicima - rekao je on.

Volodin je primetio da SAD od Evrope prave taoca, i tvrdi da hoće da ratuju do poslednjeg Ukrajinca.

Podsećamo, ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov nije mogao da odgovori na pitanje o efikasnosti raketnih sistema NASAMS koje će SAD isporučiti Kijevu, ističući da on "nije raketni naučnik, već advokat".

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: "Legionari" i "cezari" tutnjili kroz Pariz - vojna parada za dan Bastilje

BONUS VIDEO: GRANATIRANjE VOJNE BAZE PVO - Snimci iz Luganska

Pogledajte više