ENGLESKA JE NAVIKLA DA ŽIVI NA RAČUN DRUGIH Predsednik Ruske dume o Londonu: "Za njih je sunce imperijalizma zauvek zašlo"

Novosti onlajn

02. 07. 2022. u 11:21

PREDSEDNIK Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da je razlog što Velika Britanija ubeđuje Evropu da ratuje protiv Rusije „do poslednjeg Ukrajinca“ navika da živi na račun drugih.

FOTO: Printskrin

On je takođe dodao i da je sunce imperijalizma za Englesku zauvek zašlo.

- Danas London ubeđuje Evropu da je neophodno da ratuje protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca. Razlog je navika da se živi na račun drugih, a koje se Engleska nikako ne može osloboditi - napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je dodao da se London usplahireno „hvata za svaku mogućnost samopotvrđivanja“.

Upravo zato, prema njegovim rečima, Velika Britanija napušta Evropsku uniju, a zatim traži nove saveze „sa rusofobičnim režimima u Poljskoj, na Baltiku, u Ukrajini, da bi makar negde bila lider“.

Predsednik Dume je takođe dodao da je London, koji je ranije bio prva ekonomija u svetu, sada pao na deveto mesto, pri čemu je njegova bivša kolonija Indija ispred njega.

- Kolonijalni revanšizam neće dovesti ni do čega dobrog. Za Englesku je sunce imperijalizma zauvek zašlo - zaključio je Volodin.

BONUS VIDEO: 

"URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pogledajte više