VOJNICI 57. BRIGADE VSU POBEGLI: Borac predsedničkog puka Ukrajine – Izdali su nas i uputili na položaje koje su oni napustili

P. Z. S. / ria.ru

28. 06. 2022. u 17:22

BORAC predsedničkog puka Ukrajine ispričao je o bekstvu vojske Oružanih snaga Ukrajine Serhij Bondarenko, vojnik ukrajinskog predsedničkog puka, koji je prethodno pratio Vladimira Zelenskog na svečanim događajima, rekao je novinarima o bekstvu ukrajinske vojske kod Lisičanska i izdaji 57. brigade.

Foto KP.RU


-Uvezli smo se u (naselje - prim. aut.) Mirnu dolinu (Mirnuю Dolinu). Samo smo ušli, izašli iz automobila na raskrsnici tako da su se vozači parkirali, kada je počelo snažno granatiranje i svi naši automobili su spaljeni, rekao je Bondarenko, koji je sada zarobljenik u Luganskoj Narodnoj Republici.

On je pojasnio da su artiljerijskim granatiranjem uništene i sve stvari u vozilima i municija koja se tu nalazila. Prema Bondarenku, putovali su u civilnim vozilima.
-Svi su u panici... Naši su se negde izgubili. Počeli su da bombarduju i izgubili se sa vozačem... Onda naši beže sa svojih položaja i viču da brzo odlazimo, rekao je ukrajinski vojnik.
Prema njegovim rečima, grupa u kojoj je ostao nije mogla da se povuče, jer je granatiranje bilo iz svih pravaca, a u blizini se već čula pucnjava. Vojnik je siguran da su oni bili pod vatrom, a potom i zarobljeni krivicom pripadnika 57. brigade, koji su ih doveli u rejon gde su napredovale armije LNR i Ruske Federacije, a sami, pod njihovim okriljem, pokušali da pobegnu.
-Doveli su nas, pokazali gde da idemo, i sva mesta gde su nam pokazali gde da idemo, tamo su svi položaji gađani, sto posto. Mislim da su se pokrili nama, i otišli, rekao je Bondarenko.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više