ŽIVI ŠTIT UKRAJINSKIM NACISTIMA: Pripadnici formacija Ajdar, Azov i Desni sektor opremili vatrena tačke na stambenim zgradama u Ugedaru

P. Z. S. / ria.ru

24. 06. 2022. u 22:14

UKRAJINSKI nacisti su opremili utvrđena područja u gusto naseljenim kvartovima Ugledar u DNR, izjavio je u petak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

-U Ugledaru u Donjeckoj Narodnoj Republici u gusto naseljenim naseljima (ulica 13 padobranaca i Molodežna) od strane militanata nacionalističkih bataljona „Ajdar“, „Desni sektor“ (ekstremistička organizacija zabranjena u Ruskoj Federaciji) i „Azov“ (protiv protiv čijih militanata su pokrenuti krivični slučajevi u Rusiji) opremljena su utvrđenja, uporišta, skladišta oružja i municije, a na krovove višespratnih stambenih zgrada postavljeni su minobacači, iz kojih se redovno puca na obližnja naselja, rekao je on na brifingu.

Istovremeno, prema rečima Mizinceva, lokalnim stanovnicima je zabranjeno da napuštaju svoje stanove, a svi pokušaji građana da se evakuišu u bezbedna područja su strogo suzbijani.

U drugom naselju DNR, Jasnogorki, ukrajinski neonacisti su, prema generalu, opremili uporišta i postavili VBR u škole br. 21 (ulica Levoberežnaja) i br. 30 (ulica Volhovska), držeći pod izgovorom bezbednosti stanovnike obližnjih kuća zatvorenim.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više