NA RUČAK SA BAFETOM ZA 19 MILIONA $: Američki biznismen i filantrop po 21. put organizovao humanitarnu aukciju u San Francisku

V. N.

19. 06. 2022. u 21:15

PONUĐAČ koji je želeo da ostane anoniman, izdvojiće rekordnih 19 miliona dolara za ručak s biznismenom i filantropom Vorenom Bafetom (91), a novac će ići u humanitarne svrhe.

Foto Tanjug/AP

To je 21. ali i poslednji put da je milijarder i biznismen stavio na aukciju privatni ručak u korist humanitarne organizacije iz San Franciska. Pobednička ponuda na eBay aukciji daleko je nadmašila rekordnih 4,57 miliona dolara, koliko je 2019. godine platio preduzetnik i osnivač kriptovalute tron, Džastin San. Prihodi idu u korist neprofitne organizacije "Glajd" iz okruga Tenderloin u San Francisku, koja pomaže siromašnima, beskućnicima i zavisnicima, obezbeđujući im hranu, sklonište, testiranje na HIV i hepatitis C, te programe osposobljavanja za rad i dečje programe.

Bafet (91), predsednik i izvršni direktor kompanije "Berkšir Hatavej Inc", prikupio je oko 53,2 miliona dolara za organizaciju "Glajd", sprovodeći 21 aukciju, od kojih je prva bila 2000. godine.

Bafet je obećao da će donirati gotovo čitavo svoje bogatstvo koje iznosi 93,4 milijarde dolara, što ga, prema časopisu "Forbs", svrstava na 17. mesto najbogatijih ljudi na svetu.

Pogledajte više