ODLUKA O POGUBLJENJU PLAĆENIKA ZA MESEC DANA Pušilin: Niko iz Britanije i Maroka nije kontaktirao sa nama, nema razloga za pomilovanje

M.Đorđević

16. 06. 2022. u 10:40

PREDSEDNIK Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da će DNR odlučiti o pogubljenju stranih plaćenika, dvojice Britanaca i jednog Marokanca, za oko mesec dana.

Foto: Printskrin Youtube/ Solovьёv LIVE

- Postoji mesec dana žalbenog roka. Nakon što žalba bude podnesena ili ne, Ministarstvo pravde DNR će doneti odluku u okviru svojih ovlašćenja o izvršenju kazne - izjavio je Pušilin za "Sputnjik".

Pušilin je rekao i da se vlasti Ujedinjenog Kraljevstva nisu obratile rukovodstvu, prenosi Lajf.ru sa margina Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

Šef DPR-a je za Lajf rekao da marokanske i britanske vlasti nisu kontaktirale sa njim oko kazne britanskim plaćenicima.

Kako je naglasio šef republike, o temi razmene se još "ne razgovara". A na pitanje kolika je verovatnoća pomilovanja osuđenika, odgovorio je da ne vidi razlog za to.

Krajem prošle sedmice, Vrhovni sud DNR osudio je na smrt trojicu plaćenika koji su zarobljeni dok su se borili za ukrajinske snage, dvojicu britanskih državljana Ejdena Aslina i Šona Pinera, te Marokanca Saduna Brahima.

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

https://video.novosti.rs/planeta/video/4632-britanski-placenik-u-ukrajini-niko-nije-ni-dinara-dobio-za-ratovanje
Pogledajte više