"POSLEDNJA FAZA JE ZAVRŠENA": Kadirov saopštio odličnu vest, sledi pakao za Ukrajince

Novosti online

14. 06. 2022. u 22:53

PREDSEDNIK Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je danas da je okončana poslednja faza operacije oslobađanja Kamiševahe, sela koje se nalazi 25 kilometara južno od Lisičanska, u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR).

Foto: Jutjub/Daily Storm/ČGTRK "Groznый"

Narodna milicija LNR saopštila da je ranije danas da je nakon oslobađanja ovog sela postalo moguće opkoliti ukrajinske trupe u oblasti Lisičanska i Severodonjecka, prenosi TASS.

- Poslednja faza oslobađanja Kamiševahe je završena. Stanovnici Kamiševake mogu da odahnu jer su od sada slobodni od ukrajinske okupacije - rekao je Kadirov i istakao da su to selo oslobodili borci specijalnih snaga iz Čečenije.

Predsednik Ukrajine je večeras rekao da ukrajinske snage trpe teške gubitke u borbama u Severodonjecku i Harkovu.

On je rekao da su Ukrajini u ovom trenutku potrebni savremeni protivraketni oružani sistemi, i dodao je da nema opravdanja za partnerske zemlje da odgađaju isporuku takvog naoružanja.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE - SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pogledajte više