"DVA HEROJA BRATSKOG NARODA I MOJI PRIJATELJI": Rogozin pružio podršku Karadžiću i Mladiću - "Nadam se da će ih izvući iz haških tamnica"

Novosti online

13. 06. 2022. u 23:25

DIREKTOR Roskosmosa Dmitrij Rogozin večeras se obratio svojim prijateljima, prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću, i izrazio je nadu da će uskoro biti na slobodi.

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Dva heroja bratskog srpskog naroda i dva moja prijatelja. Profesor Radovan Karadžić – bivši predsednik Republike Srpske u Bosni i Hercegovini i general Ratko Mladić – legendarni komandant Vojske Republike Srpske. Od 1994. do 1996. često smo se sastajali. Jednom ću vam ispričati o tome detaljno - napisao je Rogozin svojim pratiocima na Tviteru.

On je rekao da se nada da će "Karadžić i Mladić biti izvučeni iz haških tamnica, gde već dugi niz godina pokušavaju da ih osude za tuđe zločine, koje su inspirisale Sjedinjene države i njihovi pomagači."

- Srbi u Bosni i srpski narod u celini ostaju verni tradiciji našeg viševekovnog prijateljstva. Nadam se da će Crnogorci zbaciti izdajnike sa vlasti i vratiti se našoj porodici. Samo sloga Srbina spasava - istakao je Rogozin na tviteru, koji je našu nacionalnu krilaticu na kraju svoje objave napisao na srpskom.

Rogozin je aktivan na Tviteru, i pored "čistke" koje su sprovedene protiv ruskih zvaničnika i medija na društvenim mrežama nakon početka specijalne operacije u Ukrajini.

Juče je Rogozin na originalan način čestitao svojim pratiocima Dan Rusije, objavivši snimak u kom recituje pesmu iz čuvenog ruskog filma "Brat 2".

- Saznao sam da imam ogromnu porodicu: i stazu i šumu, svaki klas u polju, reku, plavo nebo - sve je to moje rođeno. Ovo je moja otadžbina, ja volim ceo svet.

Dok Rogozin čita stihove pesme, na video snimku se vidi ruska vojna tehnika - snimci sa Parade pobede na Crvenom trgu, PVO sistemi S-400, oklopni automobili Tigr, kao i fregate Projekt 22350 i borbeni avioni i helikopteri.

Rogozin izgovara poslednje stihove dok se na ekranu vidi lansiranje teške interkontinentalne balističke rakete Sarmat.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: KAKO IZGLEDA HAŠKA PRAVDA - Srbima deset vekova robije

Pogledajte više