UKRAJINCI NAMERAVAJU DA GAĐAJU TE: Mizincev – Pripremaju se nove provokacije, stotine civila taoci nacista u Severodonjecku

P. Z. S. / ria.ru

09. 06. 2022. u 20:50

MILITANTI drže stotine stanovnika Severodonjecka u lokalnoj fabrici Azot, minirali su kontejnere sa hemikalijama, izjavio je u četvrtak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.

Foto Tanjug/AP

-Prema dostupnim pouzdanim informacijama, u Severodonjecku, Luganska Narodna Republika, na teritoriji fabrike Azot, militanti Oružanih snaga Ukrajine nasilno drže stotine stanovnika grada i zaposlenih u preduzeću u podzemnim objektima fabrike, rekao je general.

Prema rečima Mizinceva, nacionalisti su minirali kontejnere sa hemijski opasnim materijama (azotna kiselina, amonijak, amonijum nitrat), koje planiraju da raznesu prilikom povlačenja.

Nacionalisti u Ukrajini spremaju provokaciju i artiljerijom će gađati Zmijevsku TE kako bi za to okrivili rusku vojsku, stanovništvo Harkovske, Poltavske i Sumske oblasti može ostati bez struje, rekao je u četvrtak na brifingu načelnik Nacionalnog centra za kontrolu general-pukovnik odbrane Mihail Mizincev.

-Za njegovu (provokaciju – prim. aut.) sprovođenje u Harkovskoj oblasti, jedinice Oružanih snaga Ukrajine su rasporedile artiljerijsku bateriju sa zadatkom da granatiraju termoelektranu Zmijev“, rekao je Mizincev.

On je pojasnio da će u slučaju uništenja objekata TE bez struje ostati stanovništvo Harkovske, Poltavske i Sumske oblasti i stotine objekata za održavanje života.

Prema rečima Mizinceva, informacije o pripremi nacionalista još jedne sofisticirane provokacije sa ciljem da optuže ruske jedinice za navodno neselektivne udare na posebno važne civilne infrastrukturne objekte stigle su od zarobljenih ukrajinskih vojnika.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pogledajte više