MALKA RAZVALJUJE UKRAJINSKE POLOŽAJE: Rusko Ministarstvo odbrane objavilo novi snimak strašne samohodne haubice (VIDEO)

M.Đorđević

29. 05. 2022. u 10:51

MINISTARSTVO odbrane Rusije prikazalo je snimak borbenog rada samohodnih artiljerijskih postrojenja „Malka“.

Foto: Printscreen

Artiljerijske jedinice Oružanih snaga Rusije u okviru specijalne vojne operacije izvršavaju zadatke uništavanja vatrenih položaja artiljerijskih i protivvazdušnih raketnih sistema Oružanih snaga Ukrajine, uporišta, komandnih mesta i područja na kojima je koncentrisana ukrajinska vojna tehnika.

Jedan hitac Malke može da uništi čitavu mrežu utvrđenja, što se vidi i na snimku sa vojnog drona Orlan-10, koji izviđa ciljeve i koriguje nišanjenje artiljerijskih oruđa.

„Orlan” lebdi pet kilometara od položaja i prenosi tačne koordinate ciljeva.

Na snimku ministarstva, posada samohodnih artiljerijskih oruđa (SAU) „Malka“ gađa ciljeve na velikim udaljenostima. Maksimalni efektivni domet ovog oružja je oko 47 kilometara, a brzina paljbe je oko 2,5 projektila u minuti.

– Artiljerci su otkrili lokaciju neprijateljskih položaja. Vatrom samohodnih artiljerijskih oruđa Malka uništeni su položaji Oružanih snaga Ukrajine, utvrđeni u šumi, navodi Ministarstvo odbrane.

"Malka" je modernizovana verzija topa 2S7 "Pion", stvorenog 80-ih godina i koji se još uvek smatra jednim od najmoćnijih topova na svetu.

Kalibar haubice je 203 milimetra, i omogućava uništavanje komandnih i kontrolnih punktova, artiljerije, minobacača, oklopnih vozila, neprijateljske žive sile.

BONUS VIDEO: RAZMINIRANjE MARIJUPOLjA: "Uran-6" u akciji - DNR objavio snimak

Pogledajte više