RUSKO MINISTARSTVO OBJAVILO NOVI DRAMATIČAN SNIMAK: Padobranci zauzeli ukrajinsko uporište, pa odbili žestok kontranapad (VIDEO)

M.Đorđević

28. 05. 2022. u 11:06

MINISTARSTVO odbrane Rusije prikazalo je snimak borbe jedinica ruskih Vazdušno-desantnih snaga sa ukrajinskim trupama na kome se vidi kako su ruski padobranci vatrom suzbili pokušaj militanata Ukrajine da povrate svoje uporište, prenosi RIA Novosti.

Foto: Printscreen MO Ruske federacije

Na snimku se vidi kako padobranci, iz ukrajinskog rova kog su zauzeli, pucaju na ukrajinske trupe koje se povlače u šumu iz snajpera, mitraljeza i bacača granata.

Kako je navedeno, tokom ofanzive su ruski padobranci, uz podršku artiljerije, suzbili otpor ukrajinskih trupa, koje su imale uporište na povoljnoj visini, i primorali ukrajinske militante da napuste svoje položaje.

Jedinica ukrajinskih trupa je uz podršku oklopnih vozila, pokušala je da izvrši kontranapad i povrati uporište.

- Ruski padobranci su blagovremeno otkrili namere neprijatelja da izvrši kontranapad, i otvorili vatru iz protivtenkovskog oružja, ručnih bacača i malokalibarskog oružja.

Kao rezultat dejstva ruskih padobranaca, osujećen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine. Padobranci su uništili dva oklopna transportera i oko 20 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pogledajte više