NOVI, STRAVIČAN UDAR ZA UKRAJINCE: Uništeno veliko skladište granata za američke haubice

Tanjug

24. 05. 2022. u 10:30

RUSKI avioni uništili su u Ukrajini visokopreciznim projektilima veliko skladište granata za američke haubice M777, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Printscreen/Tviter

Precizirao je da je uništeno skladište u Razdolovki, u Donbasu, prenosi Izvestija.

Konašenkov je naveo da je uništen i jedan ukrajinski Mig 29.

Ruska artiljerija gađala industrijsku zonu Rubižnje

Ruska artiljerija gađala je ukrajinske rovove na periferiji industrijske zone Rubižnje u pravcu Severodonjecka.

Teške borbe u pravcu Limana

Pavlo Kirilenko, načelnik donjecke regionalne vojne administracije u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, izvestio je o „teškim borbama“ u pravcu Limana, gde su Rusi izvršili ofanzivu poslednjih dana.

- U pravcu Limana vode se teške borbe. U proteklih 12 sati među civilnim stanovništvom jedna je mrtva, a četiri osobe su povređene - rekao je Kirilenko.

Kirilenko je rekao da je nekoliko drugih gradova — Avdijevka, Svjatohorsk, Bahmut i Soledar — pod teškim granatiranjem ili raketnim i bombaškim napadima. Regionalni vojni guverner je izvestio o snažnom ruskom granatiranju duž svih linija fronta u regionu poslednjih dana, pri čemu ruske snage pokušavaju da se probiju na nekoliko lokacija.

Zelenski želi sastanak

Podsetimo, danas su tačno tri meseca od početka specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je juče da je sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom moguć samo ako na dnevnom redu bude pitanje okončanja rata. 

BONUS VIDEO: Razminiranje Marijupolja

 
Pogledajte više