PREŽIVELI TRI POGODKA: Ruska tenkovska posada uspela da uništili tri ukrajinska tenka u borbama kod Severodonjecka (VIDEO)

P. Z. S. / telegram RVvoenkor

17. 05. 2022. u 22:32

NA ruskim društvenim mrežama pojavio se snimak ruskog tenka posle završetka borbi.

Foto printskrin telegram RVvoenkor

Posada je preživela iako je oklopnjak pretrpeo tri direktan pogotka. Osim toga uspeli su da unište i tri ukrajinska tenka.

“Tenkovski as jedinice "Hrabri" dobio je 3 pogotka ali je uspeo da uništi neprijateljske tenkove.
Tenk komandanta bataljona jednog od tenkovskih pukova „Hrabri“ tokom borbi u opkoljenju Severodonjecke grupe neprijatelja izdržao je tri pogotka. Uprkos oštećenju tenka, posada je nastavila borbu i uništila tri APU tenka koji su pokušavali da se probiju iz obruča.”

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema tome, prema njemu, planirano je da sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbase.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su upečatljive samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pogledajte više