PREDAJA "AZOVA" - DOMINO EFEKAT Bivši ukrajinski poslanik: "Ovo je primer kako naši vojnici mogu sačuvati živote"

Novosti online 17. 05. 2022. u 14:34

BIVŠI poslanik Vrhovne rade Ukrajine Ilja Kiva, kom je oduzet mandat, smatra da će predaja pripadnika ekstremističkog bataljona „Azov“ izazvati domino efekat u redovima ukrajinskih snaga koje su sada opkoljene u oblasti Severodonjecka i Lisičanska.

Foto: Profimedia/Vikipedija

- Predaja Mariupoljskog garnizona Oružanih snaga Ukrajine je početak domino efekta. Primer je kako sačuvati život ukrajinske grupacije vojske koja se nalazi u taktičkom obruču kod Severodonjecka i Lisičanska - napisao je Kiva na svom Telegram kanalu.

Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da je više od 265 militanata "nacionalističke jedinice Azov" i ukrajinskih vojnika, koji su se krili u čeličani Azovstalj u Mariupolju, položilo oružje i predalo se.

Svi kojima je potrebna medicinska pomoć upućeni su u bolnicu na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, a Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je juče ruska vojska odredila prekid vatre u oblasti čeličane Azovstalj i otvorila je humanitarni koridor.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak nakon što je saopštilo predaju 265 ekstremista iz „Azovstalja“.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pogledajte više