DEVOJČICA PUSTOŠI BOSTON: Banda maloletnika maltretira žitelje glavnog grada Masačusetsa

V. N.

08. 05. 2022. u 11:20

GRUPA mladih maloletnika, predvođena 11-godišnjom devojčicom, teroriše nasumične ljude širom popularnog centra Bostona.

Poziraju i niko im ništa ne može, Foto Prinskrin

Policija u Bostonu, Masačusetsu, ne može da zadrži mnoge članove bande jer su mlađi od 14 godina.

Prema izveštajima o incidentu koje je objavila policija, sva deca su crna i mlađa od 14 godina.

Trinaestogodišnjak iz bande je već imao prijavu za krivično delo za napad opasnim oružjem. Takođe sve njihove žrtve su bile bele - sa izuzetkom jedne žrtve koja je u izveštajima identifikovana kao svetla španjolska žena, a koju je grupa maloletnika navodno nazvala "belom kujom sa pletenicama".

Banda je pretila ljudima širom popularnog Boston komona, lučkom turističkom atrakcijom poznatom po tome što je tu nekada bio kvart "crvenih fenjera".

U jednom incidentu, prema Boston globu, dečja banda je navodno ušla u "Mekdonaldsov" lokal uzvikujući "Životi crnaca su važni" i naređujući mušterijama da izgovaraju tu frazu. Tražili su i besplatnu hranu. Kada ih je menadžer "Mekdonaldsa" zamolio da odu, pljunuli su ga, a jedanaestogodišnjak je nasrnuo na njega nožem, navode iz policije.

Zatim su razbili stakla na ulaznim vratima ustanove.

Nekoliko njihovih napada snimljeno je nadzornim kamerama, a jedanaestogodišnjakinja je predvodila neke od napada.

Na listi nasrtaja su i premlaćivanje starijeg čoveka i nasilni napad na dva studenta, od kojih je jedan imao traumu glave.

U pisanoj izjavi o incidentima, bostonska policija je rekla da zna identitet 11-godišnje devojčice, ali ne može da je uhapsi jer je mlađa od 12 godina, što je ograničeno za krivično gonjenje maloletnika prema zakonu usvojenom 2018. u Masačusetsu.

Okružni tužilac okruga Safolk Kevin Hejden je takođe naveo zakon kao razlog zašto je njegova kancelarija imala ograničen odgovor na ono što je nazvao "hitnom stvari".

ZA DEČJI BANDITIZAM KRIVA KORONA?

NA konferenciji za novinare o incidentu, gradonačelnica Bostona Mišel Vu okrivila je za zločine dece pandemiju kovid 19.

- U ovom trenutku širom našeg grada, širom naše zemlje, postoji neverovatna količina stresa i anksioznosti koji traumu pandemije pretvaraju u izazove mentalnog zdravlja u svakoj demografskoj grupi, u svakoj zajednici. Zaista postoji druga epidemija koja izlazi iz ove pandemije koja je povezana sa mentalnim zdravljem - rekao je Vu, odgovarajući na pitanje o nivou nasilja dece.

Pogledajte više